2016 Rob Nijboer

Rob Nijboer – gitaar

Rob Nijboer studeerde gitaar bij Willem van Lier aan het Conservatorium te Groningen. Na het behalen van het diploma “Uitvoerend Musicus” werd hem een stipendium toegekend uit het Andrea Elkenbachtfonds. Dit stelde hem in staat zijn studie bij John Mills in Londen te vervolgen. Daarnaast volgde hij masterclasses bij John Wiliams, Roberto Aussel en Pavel Steidl.
In 1995 richtte hij “Trio Saudade” op, waarmee hij vele concerten gaf en een cd uitbracht.
In 1999 verscheen zijn eerste solo-cd “Koyunbaba”, met werken van  o.a. Barrios, Ponce, Brouwer en Domeniconi (VLS records).
Hij geeft regelmatig gitaarconcerten en verleent medewerking aan diverse koorconcerten, bijvoorbeeld als solist in Romancero Gitano van Castelnuevo-Tedesco. Onlangs was hij solist in “Egmont” van Bert Appermont voor blaasorkest en gitaar.
Verder speelt hij in het tangokwartet “Feca Con Chele”, waarmee concerten in binnen- en buitenland worden gegeven.
Met sopraan Marian van der Heide vormt hij “Duo Abrazo”. Zij brengen Zuidamerikaanse en Spaanse muziek ten gunste, van componisten als de Falla, Rodrigo, Piazzolla en Falù. Duo Abrazo speelde o.a. op een muziekfestival in Norwich en gaf vele kerk- en kasteelconcerten, sinds kort ook in samenwerking met een klarinettist.
Rob Nijboer geeft les aan het cultuurcentrum “De Wâldsang” in Friesland en aan het Ivak in Delfzijl.
Hij speelt op een gitaar van de Canadese bouwer Kolya Panhuyzen.

www.rob-nijboer.nl