2016 Pot, Baumgarten & Friends

Peter Pot – trekharmonica/accordeon
Philip Baumgarten – piano, percussie,
René van Astenrode – vibafoon en percussie
Lotte van Velthoven – cello

Peter Pot en Philip Baumgarten speelden vanaf midden jaren ’90 in de voorhoede van de folkscene in Nederland. De band, Pot, Baumgarten en Friends ontstond in 2009 toen Pot en Baumgarten een hele serie composities maakte voor een band met een breed scala aan klankkleuren en een meer jazzy en folk karakter. Daaruit ontstond in 2010 het album ‘Innamorato’. In oktober 2012 zag de tweede CD ‘Lyon 400’ het levenslicht.
Peter Pot behoort tot de top van de Nederlandse trekharmonicaspelers. Philip Baumgarten is een jazzbassist met een prachtig eigen geluid en een originele, krachtige eigen stijl. Zijn composities zijn toegankelijk maar altijd met een diepere laag en bedoeling. In 2011 maakte hij een veel geprezen Jazz CD (The Arrival) met het Philip Baumgarten Trio, waarvan Leonieke Vermeer op piano, deel uitmaakt.
In het 4-tallige ensemble van vanavond hoort u naast Peter Pot en Philip Baumgarten ook René van Astenrode op vibafoon en percussie. René gaat regelmatig op tournee in Frankrijk en Duitsland met diverse van zijn formaties. Hij doceert drum en percussie in het Clockhuys.
Het geheel zou niet compleet zijn zonder Lotte van Velthoven op cello. Zij studeerde aan het prins Claus Conservatorium en speelt in het Noordpool Orkest. Zij is o.a. actief in kamerstrijkorkest Camerata Ardesko.

www.potbaumgartenandfriends
www.facebook.com/potbaumgartenandfriends
info@peterpot.nl