2017 Ballads2

Margreet Puite (piano) en Petra Herbrink-Vosman (zang en verteller)

 

Margreet en Petra hebben elkaar ontmoet tijdens een auditie voor een musical. Hieruit is sinds 2005 een creatieve en muzikale samenwerking ontstaan, wat geresulteerd heeft in de oprichting van “Ballads2”. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. Regelmatig spelen ze tijdens feesten, recepties, concerten, diners en speciale gelegenheden. Ook speelden zij een eigen kindervoorstelling op een aantal basisscholen.

Margreet Puite (1970) begon op 8-jarige leeftijd met pianospelen. Ze wist al jong dat ze pianiste wilde worden. Op 17-jarige leeftijd werd ze toegelaten op het conservatorium in Groningen. Ze studeerde bij Rob van Deinse en Maria Stroo. Tijdens haar opleiding ontdekte ze, dat haar passie ligt bij het begeleiden van solisten en koren. Daar heeft zij zich dan ook in gespecialiseerd. Ze is een veel gevraagd pianiste bij koren en solisten.

Ze heeft een bloeiende lespraktijk, die ze al tijdens haar studie is begonnen. Het niveau van haar leerlingen varieert van beginner tot vergevorderd.  Ze probeert haar liefde voor muziek over te brengen op haar leerlingen, waarbij het plezier in spelen voorop staat.

Petra Herbrink-Vosman (1962) groeide op in een muzikaal gezin. Haar moeder was professioneel zangeres. Ze speelde al op jonge leeftijd fluit en later hobo, maar zingen was en is favoriet. Ze heeft jarenlang klassiek zangles gevolgd bij Franke Dol in Groningen. Toch ging haar voorkeur uit naar de lichte muziek. Tijdens die jaren en daarna, zong en speelde ze in verschillende settingen: van kleinkunst-producties tot bandjes. Momenteel heeft ze les van Mathilde Santing.

www.ballads2.nl
www.margreetpuite.nl