2017 Trióles

Louise Berendsen (fluit), Sophie van Dijk (harp) en Els van der Weij (saxofoon)

Trióles speelt sinds 2016 samen als trio. Alle drie hebben zij hun Master of Music behaald aan het Utrechts Conservatorium. De combinatie van instrumenten is uniek in Nederland. Louise Berendsen (fluit) en Sophie van Dijk (harp) spelen al een aantal jaar samen als harp-fluit duo. Els van der Weij (saxofoon) is in 2016 aangehaakt en zo is dit trio ontstaan.

Kamermuziek is een grote passie van Louise. Voor fluitsolo wendt ze zich graag tot muziek van componisten als Toru Takemitsu. Met Wilbert Berendsen speelt ze momenteel een programma met vader en zoon Bach. Trióles betekent voor haar een inspirerende ontdekkingstocht.

Sophie is naast het spelen in haar vaste ensembles Trióles en duo Sophie-Louise actief in kamermuziek. Zij vindt het een uitdaging om in allerlei bezettingen te musiceren en speelt regelmatig in ensembles die speciaal als project zijn samengesteld voor een concertreeks. Verder geeft ze solorecitals door het hele land en is zij een enthousiaste harpdocente.

Els heeft onlangs een nieuwe interesse gevonden in de oude muziek toen Trióles op het Monteverdi festival mocht spelen met muziek van Monteverdi. Naast Trióles, speelt ze met Trio Nebula alleen nieuwe composities. Daarnaast speelt ze ook in het Artex saxofoonkwartet, waarmee ze allerlei muziekstijlen speelt. Els geeft ook met veel plezier haar passie voor muziek door in haar saxofoonlessen.

Deze bezetting van Trióles heeft veel klankmogelijkheden, mede door het scala aan saxofoons dat inzetbaar is. Zij spelen voornamelijk arrangementen (van eigen hand) van klassieke muziek, maar soms maken ze ook een uitstapje naar volksmuziek of een andere stijl. U kunt in ieder geval een verrassend, mooi en bijzonder optreden van hen verwachten!

Email: ensembletrioles@gmail.com
www.louiseberendsen.nl
www.sophie-louise.nl
www.elsvanderweij.nl
www.harpistesophie.nl