2017 Vocaal Ensemble Prins Claus Conservatorium

Christy Luth, Francesca Pusceddu, Meike Wijma (sopraan)

Judit Subirana, Merel Wentink, David van Laar, Jochem Baas (alt)

Victoria Dmitrieva (piano)

o.l.v. Leendert Runia

 

Dit ensemble bestaat uit een aantal studenten van de opleiding klassieke zang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zingen in een koor is altijd verplichte kost geweest voor alle klassieke-muziekstudenten. Met het koor van het conservatorium worden jaarlijks meerdere grote werken uitgevoerd, vaak met orkestbegeleiding.

Zo’n twee jaar geleden is er echter onder zangstudenten een initiatief ontstaan om als aanvulling hierop een ensemble te vormen waarmee meer kleinschalige en fijnzinnige koormuziek kan worden ingestudeerd. Dit met als doel om beter van blad te kunnen zingen en letterlijk goed op elkaar af te stemmen. Theoriedocent en dirigent Leendert Runia leidt het ensemble sindsdien. In wekelijkse bijeenkomsten wordt er gewerkt aan solf├Ęge, tekstinterpretatie en zuiverheid aan de hand van bestaande koorstukken. Daarnaast wordt aandacht besteed aan meer analytische aspecten van de muziek. Ook de stemming in de betekenis van ‘sfeer’ is tijdens deze lessen altijd goed!

In juni 2017 liet het ensemble zich voor het eerst horen met een concertje in de stationshal van Groningen. Wellicht zullen in de toekomst meer concerten volgen…

www.hanze.nl/nld/onderwijs/kunst/prins-claus-conservatorium