2015 Margreet Puite en Loes van Ras

De pianistes Margreet Puite en Loes van Ras leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Prins Claus Conservatorium. Beiden ontwikkelden al tijdens hun studie een grote voorliefde voor het samen musiceren, waarin zij zich in de opvolgende jaren dan ook specialiseerden.
Margreet heeft naast een succesvolle lespraktijk een vast duo met zangeres Petra Herbink-Vosman. Onder de naam Ballads2 treden zij vaak op met een divers liedrepertoire, waarin zij onder meer zeer aansprekende Drentstalige liedjes (vertaald door de Drentse dichteres Suze Sanders) laten horen. Ook brengt het duo een kleine theaterproductie voor kinderen onder de naam ‘muziekjes enzo…’
Loes is werkzaam aan het Prins Claus Conservatorium als correpititor van de hout- en koperblazers. Zij coacht en begeleidt daarbij op de piano studenten tijdens hun studie en concerten. Daarnaast vormt zij al 20 jaar samen met klarinettiste Yfynke Hoogeveen het succesvolle Gauguin Ensemble, waarmee ze vele concerten gaven in Nederland, samen met onder meer sopraan Irene Maassen, violiste Jacobien Rozemond en cellist Sietse Jan Weijenberg.
Zowel Margreet als Loes zijn veel gevraagde pianistes voor het begeleiden van solisten tijdens concerten en concoursen. Voor deze gelegenheid hebben zij een fijnzinnig en vrolijk programma samengesteld waarin beide pianistes de gedeelde passie voor hun instrument op een piano zullen laten klinken.