Concert in drie deelen 2023

Klaas Spekken
Klaas studeerde aan het conservatorium in Alkmaar, waar zijn liefde voor musicals ontstond. Hij speelde in diverse voorstellingen. Daarnaast bracht hij een aantal zeer goed ontvangen Groningstalige cd’s uit. Dit jaar bereikte hij de finale van het prestigieuze San Remo Muziekfestival in Italië en tourt hij onder meer langs verpleeghuizen met een programma dat aandacht vraagt voor de positie van regenboogouderen.
https://klaasspekken.nl/wpks/
https://www.regenboogoldambt.nl/roze-zorg/liedjes-en-verhalenprogramma-aal-
goud-elk-en-ain-zichzulf/


Fenny Hoekstra
Fenny studeerde aan het conservatorium in Groningen. Ze nam een grote liefde voor soul en folk mee en kreeg daar een grote liefde voor jazz bij cadeau. Momenteel zingt zij o.a. in de formatie SoulFood, waar al haar geliefde liedjes een mooi nieuw jasje krijgen. Daarnaast bouwde zij een bloeiende lespraktijk op onder de naam Zing Je Eigen Lied.
https://www.zingjeeigenlied.nl/

Tony Hoiting
Tony studeerde aan het PCC in Groningen en is een muzikale duizendpoot. Naast zijn werk als pianodocent bij het Noorderpoort in Groningen is hij eigenaar van Anthonality Productions, waar hij werkt als pianist, componist, arrangeur, vibrafonist en docent. Ook in zijn uitvoerende werk is hij enorm veelzijdig en speelt in kleine bezettingen zoals vanavond, maar ook bij big bands als de Stageband.

Strijkkwartet Regina Forte

Regina Forte is ontstaan in het najaar van 2014 vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen. Het kwartet bestaat uit: Andrea Meijer, cello, Inge van der Hoeven, altviool, Anna Molleman , tweede viool en Ina Andela, eerste viool. Alle vier zijn we werkzaam in het  onderwijs en wij hebben van
onze hobby onze passie gemaakt, want zoals vrijwel elke strijker koesterden ook wij de wens om een mooi strijkkwartet op te richten. 

Inmiddels hebben we al vele concerten verzorgd in de drie noordelijke
provincies en daarbuiten. Naast solo-optredens gaan we graag de samenwerking aan met andere artiesten, zo hebben we een bijdrage geleverd aan Muziektheater Titus, traden we regelmatig op met Gerrit Breteler en speelden we in “De show van mijn leven” met Willeke Alberti in Afas Live . We waren op radio en televisie te beluisteren in Noardewyn en bij Podium on Tour.

We zijn voortdurend op zoek naar verdieping en verrijking en daarom volgen we regelmatig masterclasses bij onder meer Johannes Leertouwer, Kees Dekkers, het Vespucci Quartet, het Ruysdael Kwartet, het Dudok Quartet Amsterdam en het Bennewitz Quartet.

Het strijkkwartet mag dan bekend staan als één van de moeilijkste muziekgenres, veel grote componisten hebben hun beste muzikale ideeën voor het strijkkwartet bewaard. Wij zijn de uitdaging aangegaan en beleven veel plezier aan deze composities, zonder toeters en bellen of grootse effecten, maar van een muzikale schoonheid in zijn zuiverste vorm.

Klatwerk3

Klatwerk3 bestaat inmiddels meer dan 15 jaar. Dit trio met pianist en componist Boelo Klat, drummer Ancel Klooster en bassist Jan Ruerd Oosterhaven heeft inmiddels 6 cd’s opgenomen, waarvan de laatste
CD Space Age Suite in 2021 verscheen. Het betreft een dubbel CD met maar liefst 20 composities over de ruimte. Titels als Jupiter, Contact en Time Travel beloven een spannende luisterervaring. Het trio heeft als benadering “The art of the trio”, waarbij elk instrument een even belangrijke stem heeft.

Boelo Klat heeft inmiddels een bijzonder oeuvre aan originele composities op de plaat gezet. Waar eerdere opnames veelal gingen over persoonlijke thematiek en belevenissen, zoals Who are you, Eyeopener en Lost in Berlin, heeft de laatste plaat een duidelijk thema, dat de luisteraar meeneemt in het heelal. Eerder nam Boelo ook solo platen op en had samenwerkingen met o.a. Hanneke Kappen, Jan Glas, Marcel Kapteijn en recentelijk Hans Breukel met de CD Connect (2022).

Jan Ruerd Oosterhaven is een veelzijdige artiest. Niet alleen speelt hij contrabas en electrische bas, hij bouwt en repareert zijn eigen bassen. Tevens is hij kunstenaar en ontwierp bijvoorbeeld de platenhoes van de CD Space Age Suite. Jan Ruerd speelt sinds 5 jaar bij Klatwerk3.

Ancel Klooster speelt inmiddels als drummer meer dan 15 jaar samen met Boelo, zij kunnen elkaar muzikaal daardoor inmiddels goed vinden. Naast het af en toe stevig uitpakken op het instrument vindt hij nieuwe klankkleuren interessant en vindt het spelen met brushes ook fantastisch.